Ongoing

Infaq Barang Dapur

AKCO Alkhairi Bantu, Humanity Campaign

Hari-hari mereka adalah mengikat perut di dapur yang tidak ada apa-apa melainkan anda memberinya.

OBJEKTIF PROGRAM

Program ALKHAIRI BANTU #AKBANTU merupakan salah satu inisiatif AKCO bagi menyahut seruan YAB Perdana Menteri untuk memberi penekanan tentang soal kebajikan Keluarga Malaysia. Ianya yang mengalakkan amalan bersedekah melalui pemberian kepada yang memerlukan. Program ini berbentuk agihan beras dan pek makanan bagi segmen dalam negara yang terdiri daripada Program Infaq Beras dan Infaq Kasih.

Infaq Barang Dapur

INFAQ BARANG DAPUR dilancarkan untuk mengumpul dana bagi membantu golongan asnaf / B40 bagi menampung keperluan hidup sebulan. Program ini adalah satu aktiviti yang mengagihkan kotak makanan asas yang terdiri dari beras, minyak masak, gula, tepung, kicap dan bihun.

1 KELUARGA 1 KOTAK.

’’Seorang lelaki bertanya kepada Nabi SAW, “Perbuatan apa yang terbaik di dalam Islam?” Nabi SAW menjawab, “Kamu memberi makan kepada orang lain.” (HR. Bukhari dan Muslim).

Moga dengan infaq tuan/puan dapat bagi sedikit kegembiraan buat mereka…Niat & Hadiahkan Saham Infaq ini buat Orang Tersayang.

Support Infaq Barang Dapur Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
Read our news & blog

Sumbangan berbentuk cek atau tunai boleh disalurkan melalui akaun bank rasmi Pertubuhan Kebajikan Alkhairi seperti di bawah:

Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Alkhairi
Nama Bank : Bank Islam Malaysia Berhad
No. Akaun : 12038010143824
Cawangan : Denai Alam Branch

Support Infaq Barang Dapur Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-015-10-08022021)