Ongoing

Infaq Kasih

AKCO Alkhairi Bantu, Humanity Campaign

Tabung Dana untuk kebajikan awam dan bantuan kecemasan (bencana, kemalangan dsb.)

OBJEKTIF PROGRAM

Program ALKHAIRI BANTU #AKBANTU merupakan salah satu inisiatif AKCO bagi menyahut seruan YAB Perdana Menteri untuk memberi penekanan tentang soal kebajikan Keluarga Malaysia. Ianya yang mengalakkan amalan bersedekah melalui pemberian kepada yang memerlukan.

Infaq Barang Dapur

INFAQ KASIH adalah satu program yang mengajak masyarakat untuk turut serta membantu Golongan Asnaf / B40 mengikut keperluan semasa bagi menampung keperluan hidup sebulan.
Jenis sumbangan mengikut keperluan semasa seperti bahan mentah, bahan kering, kelengkapan pakaian sekolah, keperluan bencana dan lain-lain keperluan semasa.

FIRMAN Allah SWT: “Berlumba-lumbalah kamu (mengerjakan amal yang baik) untuk mendapat keampunan daripada Tuhan kamu, dan mendapat syurga yang bidangnya seluas segala langit dan bumi, yang disediakan bagi orang yang beriman kepada Allah dan Rasul-rasul-Nya; yang demikian ialah limpah kurnia Allah, diberikan-Nya kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya; dan Allah sememangnya mempunyai limpah kurnia yang besar.” (Surah Al-Hadid, ayat 21)

Kegunaan dana ini adalah secara menyeluruh dalam semua jenis program yang dianjurkan oleh AKCO, pihak AKCO akan menjadi wakil anda semua untuk menyalurkan dana yang terkumpul kepada golongan sasaran.

Support Infaq Kasih Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
Read our news & blog

Sumbangan berbentuk cek atau tunai boleh disalurkan melalui akaun bank rasmi Pertubuhan Kebajikan Alkhairi seperti di bawah:

Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Alkhairi
Nama Bank : Bank Islam Malaysia Berhad
No. Akaun : 12038010143824
Cawangan : Denai Alam Branch

Support Infaq Kasih Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-015-10-08022021)