Ongoing

Infaq Kasih Ramadhan – Asnaf Luar Negara

AKCO Humanity Campaign

Keprihantinan anda mampu membawa senyuman buat mereka dibulan Ramadhan Tahun ini, Infaq dari anda diperlukan..

Infaq Kasih Ramadhan - Asnaf Luar Negara

OBJEKTIF PROGRAM

Diskriminasi agama serta penafian hak status sosial menyebabkan statistik kemiskinan mereka mencanak naik tinggi. Perkara ini menyebabkan mereka berdepan dengan kegawatan ekonomi serta ancaman kebuluran yang berpanjangan. Bayangkan mereka terpaksa menghadapi situasi begini puluhan tahun & tak dapat bayangkan keadaan mereka pada bulan Ramadhan yang akan tiba tidak lama lagi.

Kami di Alkhairi Charity Organization berusaha membantu mereka bagi membuat persediaan menghadapi bulan mulia Ramadhan.

Kami telah mengatur strategi untuk memberikan bantuan berbentuk pek makanan, sedekah daging, Al-Quran serta pakaian. Sumbangan anda boleh disalurkan dalam bentuk kewangan ke akaun bank Alkhairi Charity Organization , Insha Allah Amanah anda akan kami sampaikan pada mereka.

Infaq Kasih Ramadhan - Asnaf Luar Negara

Infaq Kasih Ramadhan 2022 - Untuk Asnaf Luar Negara

Tujuan program ini adalah untuk membantu keperluan asas di peringkat antarabangsa , kepada tiga buah negara yang dilanda krisis ekonomi yang kurang baik. Program ini dijalankan bagi menyikapi kewajipan ibadah di dalam bulan tersebut dengan lebih yakin dan teratur. Keupayaan yang dilakukan di bulan ini akan memberi manfaat yang besar kepada umat Islam disana dalam rangka pemulihan konsumsi makanan asas serta menjadi petunjuk pada bulan yang akan datang kerana ibadah puasa akan mengajar kita arti kesabaran dan kekuatan di dalam kehidupan.

Rancangan Program & Tindakan

Golongan Sasaran

Seramai 10,000 orang penerima sumbangan yang mengandungi barangan makanan yang terdiri daripada kalangan ahli keluarga fakir dan miskin, anak-anak yatim, ibu-ibu tunggal serta para muallaf di negara tersebut iaitu Afrika , India dan Myanmar.

 Ongoing Infaq Kasih Ramadhan – Asnaf Luar Negara

Kaedah Pelaksanaan

Program Infaq Kasih Ramadhan 2022 – Untuk Asnaf Luar Negara ini merupakan pendekatan terbaik di bulan Ramadhan sebagai suatu solusi di dalam menangani risiko kelalaian pada bulan tersebut. Distribusi makanan di tiga buah negara tersebut menjadi teras utama demi membantu masyarakat islam untuk menjamin keperluan asas harian. Program infaq makanan asas juga termasuk program tahunan yang terbesar untuk menyikapi kebersamaan umat Islam di alam yang sementara.

OBJEKTIF

  • Memberi keringanan beban hidup serta keceriaan buat individu serta keluarga yang kurang bernasib baik bersempena bulan Ramadhan.
  • Menyuntik semangat buat penerima sumbangan untuk menjalani kehidupan dengan lebih baik.
  • Memobilisasikan para sukarelawan yang terdiri dari pelbagai lapisan umur untuk bersama prihatin terhadap kesusahan golongan miskin serta asnaf terutamanya di lokasi terdekat dengan mereka.

Support Infaq Kasih Ramadhan – Asnaf Luar Negara Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:

Sumbangan berbentuk cek atau tunai boleh disalurkan melalui akaun bank rasmi Pertubuhan Kebajikan Alkhairi seperti di bawah:

Nama Akaun : Pertubuhan Kebajikan Alkhairi
Nama Bank : Bank Islam Malaysia Berhad
No. Akaun : 12038010143824
Cawangan : Denai Alam Branch

We spread love by sharing happiness with others. "Every act of kindness is Charity"

Alkhairi Charity Organization
(PPM-015-10-08022021)

C-35-1 Star Avenue Commercial Center. Jalan Zuhal U5/179 Seksyen U5 Bandar Pinggiran Subang 40150 Shah Alam Selangor.

Alkhairi Charity Organization is a relief and development charity which works to alleviate human suffering around the world. When you visit or interact with our sites, services, applications, tools or messaging, we or our authorised service providers may use cookies, web beacons, and other similar technologies for storing information to help provide you with a better, faster and safer experience and for advertising purposes.

Support Infaq Kasih Ramadhan – Asnaf Luar Negara Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-015-10-08022021)